У херсонських степах українські партизани виявили сирійських найманців

Коментарi:

Партизани в тилу окупантів допомагають ЗСУ завдавати смертельних ударів.

За словами високопоставленого українського військового, партизани, до складу яких входять цивільні чи колишні солдати, надали інформацію, яка сприяла атаці ЗСУ на дві російські бази на Херсонщині.

Про це йдеться на сайті The New York Times.

"Хоча брак зброї, боєприпасів та обладнання заважає українським військовим, партизани допомагають ЗСУ завдавати смертельних ударів по підконтрольній Росії території навіть у районах, де це небезпечно, а іноді й неможливо. Цього тижня партизанські розвідники направили артударів по двох базах в окупованій Херсон. Загинули десятки ворожих солдатів, повідомив високопоставлений український військовий, – пише видання.

Цього тижня українські розвідники підійшли до об'єкту російської армії у селі Чкалове та виявили на базі багато іноземних бійців, а також російських солдатів та важке озброєння. ЗСУ обстріляли базу снарядами, вбивши десятки бійців.

Пізніше того ж дня розвідники направили чергову артилерійську атаку, цього разу на курортний комплекс у Старій Збур'ївці біля гирла річки Дніпро, вбивши десятки російських солдатів, зокрема двох генералів, йдеться у публікації.

За словами джерела, кількість загиблих під час удару, очевидно, була настільки високою (снаряди потрапили до складу з боєприпасами), що вибух та пожежа горіли шість годин.

Військовий розповів, що перед нападом партизани підійшли до деяких іноземних бійців і, спробувавши поговорити з ними, припустили, що вони араби. Іноземні бойовики, схоже, жили в наметах поблизу будинків, окупованих російськими військами, і, мабуть, були частиною контингенту сирійських військ, які прибули в Росії три тижні тому.