На Південнобузькому напрямку агресор укріплює третій рубіж оборони, – зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 6.00 11 червня.

Розпочалася 108 доба героїчного протистояння української народу.

На Волинському та Поліському напрямках зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі.

На Сіверському напрямку агресор здійснив вогневе ураження артилерією позицій наших військ у прикордонних районах Сумської області.

На Харківському напрямку противник основні зусилля зосереджує на веденні оборони та недопущенні подальшого просування наших військ до Державного кордону.

На Слов’янському напрямку ворог веде штурмові дії на напрямку Пасіка – Богородичне. Має успіх, намагається закріпитися на північно-західній околиці Богородичного.

Противник на напрямку Новотошківське – Оріхове має частковий успіх, закріплюється на північній околиці населеного пункту Оріхове. Продовжує вести штурмові дії у Сєверодонецьку.

На Південнобузькому напрямку агресор основні зусилля зосереджує на веденні позиційної оборони. Вживає заходів з удосконалення фортифікаційного обладнання другого та третього рубежів оборони. Укріплені блокпости із залізобетонних конструкцій, що розташовані поблизу мостів через Північно-Кримський канал.

Противник і далі блокує цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря. У готовності перебуває шість носіїв крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.