«Якби зараз ми мали достатньо коштів, вони зупинилися б вже за Керченським мостом», – генерал Марчелло

Відсіч окупантам

Серед головних перешкод у визволенні окупованих територій Миколаївщини та Херсонщини — нестача техніки, складна специфіка ландшафту та втрачений час.

Про це у коментарі «Крим.Реалії» розповіли замкомандира 63-ї мехбригади, полковник Вадим Чорний та генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко (позивний Марчелло). Про це пишуть "Ніквесті".

- По-перше, в Снігурівці дуже багато підрозділів Росії, вони поряд там окопалися, засіли. Це ще раз підтверджує, що вони не планують проводити наступальних дій. Специфіка є такою, що тут дуже складна місцевість. Чисте поле разів, і все перерите каналами. Тобто провести якусь швидку атаку неможливо. Величезна кількість каналів, які заважають пересуватися технікою, — зазначив Вадим Чорний.

Дмитро Марченко додав, що ускладнює ситуацію і те, що росіянам дали час, щоб окопатися і зміцнитися.

— Ми трошки втратили оперативний важливий час і дали їм можливість зміцнитися. Скажу як є, якби зараз у нас було достатньо сил та коштів, яких нам не вистачає, це техніка, озброєння, артилерія, ППО, підтримка з повітря, якби ми розігналися... Повірте, вони зупинилися б уже за Керченським мостом, — додав він.

Вадим Чорний повністю підтримує такі плани та вважає, що подібний сценарій можливий.

— Головне дочекатися ленд-лізу, необхідної підтримки від країн-партнерів, гадаю, це можливо. Люди мотивовані, люди хочуть визволення. І залишати так, як було до 24 лютого — часткову окупацію Луганської та Донецької областей та Криму, це неможливо і навіть не обговорюється. Як показує практика, з Росією нема про що говорити, її треба заганяти в кут, щоб вона там сиділа і боялася навіть носа висунути, — зазначив він.