На Херсонщині авіація вдарила в п’ять місць скупчення техніки і особового складу ворога, – Генштаб ЗСУ

Оперативна інформація станом на 6.00 10 червня щодо російського вторгнення

Розпочалася 107 доба героїчного протистояння українського народу.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв з мінометів райони населених пунктів Середина-Буда, Рожковичі, Сеньківка та Сопич.

На Слобожанському напрямку противник силами до 30 батальйонних тактичних груп, веде бойові дії. Здійснює систематичний вогневий вплив з метою сковування дій військ Сил оборони та недопущення їх подальшого просування та виходу на лінію державного кордону.

На Харківському напрямку противник продовжує оборонні дії, здійснював артилерійські обстріли українських позицій.

На Слов’янському напрямку противник намагається створити умови для поновлення наступу.

На Донецькому напрямку ворог продовжує вогневе ураження наших підрозділів по всій лінії зіткнення, завдавати ракетних та авіаційних ударів, зокрема і по населених пунктах.

На Лиманському напрямку окупанти активних дій не проводили. Обстрілювали із артилерії райони населених пунктів Григорівка та Серебрянка.

Противник безуспішно намагається встановити повний контроль над Сєвєродонецьком, бойові дії тривають.

На Бахмутському напрямку підрозділи противника намагались вести штурмові дії у напрямку Ниркового та Миколаївки. Українські воїни завдали вогневого ураження. Окупанти з втратами відійшли.

Ворог намагався провести розвідку боєм у напрямку населених пунктів Нагірне і Берестове. Отримав відсіч та відійшов.

Противник веде наступ у напрямку Воздвиженка – Роти, має частковий успіх, закріплюється на зайнятих рубежах.

На Південнобузькому напрямку підрозділи ворога ведуть оборону. З метою посилення угруповання противник провів переміщення підрозділів. Вживає заходів з інженерного обладнання раніше зайнятих рубежів. Зокрема відзначається встановлення мінних загороджень в районі Високопілля.

Через втрати, понесені в Харківській області, мотострілецький підрозділ 1-го армійського корпусу рф у повному складі відмовився від участі у бойових діях.

Минулої доби на Донецькому та Луганському напрямках відбито 7 атак ворога, знищено 10 танків, 7 артилерійських систем, 4 бойові машини, 3 спеціальні броньовані автомобілі, 4 одиниці автомобільної техніки, склад з боєприпасами та 5 безпілотних літальних апаратів типу “Орлан-10”.

Наша авіація завдала серію ударів по опорних пунктах, місцях скупчення техніки та особового складу і польових складах противника в районах п’яти різних населених пунктів Херсонщини.