На Південнобузькому напрямку окупанти вже почали маскуватися

Коментарi:

Окупанти готуються відновити наступ на Слов'янськ, продовжуються бої за Сєверодонецьк, над яким росіяни намагаються встановити повний контроль та заблокувати українських військових.

Про це повідомляється у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ від 10 червня.

На Слов'янському напрямі підрозділи противника ведуть підготовку до відновлення наступу на місто Слов'янськ. Ворог обстрілював з артилерії райони населених пунктів Долина, Червона Поляна, Нова Дмитрівка, Грушеваха та Дубровно.

На Північнодонецькому напрямку ворог веде штурмові дії з метою встановлення повного контролю над містом Сєвєродонецьк та створення умов для блокування українських підрозділів. Бої продовжуються. Противник робив обстріли з артилерії в районах населених пунктів Сєверодонецьк, Лисичанськ, Устинівка, Тошківка, Золоте та Гірське.

На Бахмутському напрямку ворожа вогнева активність фіксувалася недалеко від Нью-Йорка, Золотого, Врубівки, Камишевахи, Берестового та Луганського.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти активних дій не вели. Здійснили обстріли із застосуванням мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Авдіївка, Тоненьке, Невельське, Мар'їнка, Оріхів, Дослідне та Новобахмутівка.

Ворог завдав авіаційних ударів із застосуванням літаків Су-25 поблизу Мар'їнки та Красногорівки та вертольотів Ка-52 поблизу Новобахмутівки та Мі-8 у районі Олександрополя. На Новопавлівському напрямку противник посилив угруповання своїх військ.

На Харківському напрямку противник намагається не допустити просування підрозділів Сил оборони України у напрямку державного кордону. Агресор обстріляв українські підрозділи з метою сковування їхніх дій з мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню у районах населених пунктів Харків, Кринична, Гусарівка, Байрак та Чепіль.

На Південнобузькому напрямку противник веде оборону. Ворог продовжує заходи щодо вдосконалення фортифікаційного обладнання другого та третього рубежів оборони. Здійснює заходи маскування.

В акваторіях Чорного та Азовського морів ворог зосереджує основні зусилля на блокуванні цивільного судноплавства. В акваторії Чорного моря готові до застосування знаходяться носії крилатих ракет морського базування "Калібр".