На Херсон вони не пішли, – експерт про те, куди поділися окупанти із Запорізького напрямку

Російські війська, що відійшли напередодні із Запорізького напрямку, вирушили не на Херсон, а у бік Сєвєродонецька.

Так вважа військовий експерт Олег Жданов. Він також пояснив, чому російські командувачі не посилають окупантів на активні атаки на фронтах.

"Прийшло усвідомлення того, що резерв вичерпано. І якщо командири, старші начальники не зовсім дурні, то вони чудово розуміють: якщо кинути останні залишки в атаку і вона захлинеться, то може бути серйозна контратака. І тоді стримувати тиск тих самих ЗСУ буде нічим ", – Пояснив військовий експерт.

Він також розповів, куди із Запорізького напрямку поділися російські війська.

"До речі, ось інтрига збереглася: куди ж поділися російські війська із Запорізького напрямку? Олексій Арестович сказав, що вони пішли на Херсон, а я припускаю, що вони пішли не на Херсон, а у бік Сєверодонецька. Так, це далі, ніж на Херсон ", – сказав Жданов.

Але річ у тому, що на Херсонському напрямку – незначний поступ наших військ. І там ми просто розширюємо плацдарм, не проводимо масованих атак. Ми просто атакуємо на окремих ділянках. А от Сєвєродонецький напрямок вони, швидше за все, посилюватимуть. Ця пауза може трохи підтягнутися і перетворитися на перегрупування військ", – додав експерт.