Колишнього генерала СБУ затримали на кордоні Сербії з валізою грошей та дорогоцінного каміння

Коментарi:

У Сербії заарештовано колишнього генерала Служби безпеки України Андрія Наумова, який очолював головне управління внутрішньої безпеки Служби, а напередодні повномасштабного вторгнення Росії втік з України.

Про це повідомляє з посиланням на свої джерела Обозреватель.

За його даними, Наумов був затриманий 7 червня на кордоні між Сербією та Північною Македонією через спробу незаконного перевезення великої суми незадекларованої валюти та дорогоцінного каміння. Разом із ним затримано громадянина Німеччини, ймовірно, водія.

Джерела, близькі до силових структур Сербії, повідомили, що Наумов намагався перевезти через кордон велику суму незадекларованих готівки та коштовностей. Йдеться про не менше 600 тисяч євро, значну суму в доларах, смарагдах та діамантах. Точні суми та кількість дорогоцінного каміння поки не розголошуються через таємність слідства.

За попередніми даними, наразі обидва затримані перебувають у слідчому ізоляторі міста Ніш. Їм інкримінують "незаконне обіг цінних матеріальних активів". За сербським законодавством відповідальність за таке правопорушення становить від 1 до 12 років ув'язнення. Суворість покарання залежить від обставин скоєння злочину і розміру активів.

Офіційну інформацію про затримання громадянина України та обставини, за яких це затримання відбувалося, Сербія Україні досі не надала.