Окупанти мінують Херсонщину боєприпасами минулого століття і самі ж на них підриваються

Коментарi:

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російські окупанти в Херсонській області зазнали значних втрат у живій силі та техніці внаслідок вдалого контрнаступу Збройних Сил України.

Намагаючись якось зупинити наступ, російські загарбники терміново будують додаткові лінії оборони, створюють загородження та мінують територію.

ГУР повідомляє, що окупанти встановлюють радянські міни 1950-х років, які вже мали бути утилізовані.

"Боєприпаси зберігалися на складах у Ростовській області і були підготовлені для знищення. Привласнивши кошти на утилізацію, російське командування передало небезпечний вантаж до передових підрозділів загарбників для мінування оборонних позицій", – повідомили у розвідці.

Намагаючись зупинити українських воїнів старими мінами, рашисти самі прирекли себе на смерть – при спробі встановлення мінних загорож на старих боєприпасах уже підірвалося кілька саперів-окупантів із батальйонно-тактичної групи 7 військової бази 49 загальновійськової армії південного військового округу Росії.

"З військовою поліцією та офіцерами ФСБ, які працювали на місцях вибухів, командування БТГ домовилося, що це буде класифіковано як нещасний випадок. Сім'ї саперів за загибель родичів-окупантів виплат не отримають", – заявили в ГУР.