Миколаївщина під обстрілами, в морі на ворожих кораблях 28 крилатих ракет, – ОК «Південь» ЗСУ

Поточна оперативна обстановка на півдні України станом на 12.00 9 червня

Ситуація в нашій зоні відповідальності залишається стабільно напруженою, повідомляє ОК «Південь»

Вночі і ранком окупанти обстріляли Миколаївщину: Інгульську та Березнегуватську громади. Одна людина загинула. Пошкоджені житлові будинки. В Миколаївському районі внаслідок нічного обстрілу Куцурубської громади пошкоджено лінію електропередачі. Постраждалих немає.

Протягом ночі нашими ракетно-артилерійськими підрозділами знищено 13 рашистів, дві самохідіні гаубиці «Мста-С» та автомобільну техніку.

На Херсонщині ситуація залишається складною. Намагаючись зупинити наші підрозділи в просуванні на схід, загарбники споруджують додаткові лінії оборони, створюють інженерні загородження та мінують територію. Використовують при цьому радянські міни, виготовлені в 50-х роках минулого століття, що відлежувалися на їх складах в очікуванні знищення. При спробі встановлення мінних загороджень, на старих боєприпасах вже підірвалося кілька саперів-окупантів.

З метою покращення тактичного положення ворог готується до форсування водних перешкод.

У Херсоні та деяких містах області з’являється інформація, що військові перевозять туди свої родини, намагаючись переконати місцевих, що вони тут назавжди. Самі ж родини окупантів не приховують свого захвату від рівню життя на Херсонщині, який навіть в умовах понад 100-денної окупації в рази вищий від їх рідних російських регіонів.

В готовності до нанесення ударів по території України перебувають три надводних кораблі та підводний човен. Вони споряджені 28 крилатими ракетами. Також на бойовому чергуванні перебувають 4 великих десантних кораблі. Не виключена імовірність висадки морського десанту .

Незважаючи на відсутність на території Одещини відкритих бойових дій, сили оборони проводять контрдиверсійні та інші заходи протидії, а також заходи бойової підготовки.