На Південнобузькому напрямку ворог готується до форсування водних перешкод, розгорнув ТРК “Точка-У”, – Генштаб ЗСУ

Оперативна інформація станом на 6.00 9 червня.

Розпочалася 106 доба героїчного протистояння українського народу.

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив.

На Харківському напрямку ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Старий Салтів, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Коробочкіне, Асіївка, Чепіль та Уди.

На Слов’янському напрямку здійснив обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Дібрівне, Комишуваха та Курулька.

Окупанти вели наступ біля Богородичного та Довгенького.

На Донецькому напрямку ворог завдав ракетного удару в районі Краматорська.

На Лиманському напрямку обстріляв Тетянівку, Пришиб та Серебрянку.

Ворог обстріляв Сєверодонецьк, Лисичанськ, Привілля, Устинівка, Гірське та Катеринівку. По Тошківці окупанти завдали авіаудару та невдало провели штурм. У напрямку населеного пункту Катеринівка українські воїни також завдали противнику втрат. Ворог відійшов.

Противник продовжує безуспішні пошуки слабких місць в обороні Сєверодонецька.

Українські захисники завдали окупантам значних втрат і ворог змушений був вивести для відновлення боєздатності підрозділи першої та сотої окремих мотострілецьких бригад 1-го армійського корпусу.

На Південнобузькому напрямку ворог застосував артилерію різних калібрів в районах населених пунктів Любимівка, Добрянка, Біла Криниця, Широке, Березнегувате, Благодатне, Любомирівка і Таврійське.

З метою покращення тактичного положення ворог готується до форсування водних перешкод. Вів повітряну розвідку БпЛА. Планує посилити мотострілецькі підрозділи танковими ротами на Т-62. Додатково розгорнув підрозділи ствольної та реактивної артилерії, а також ТРК “Точка-У”.

За минулу добу захисниками та захисницями України на Донецькому та Луганському напрямках відбито 7 атак ворога, знищено 3 танки, 2 броньовані машини, 4 одиниці автомобільної техніки, збито 6 “Орланів-10”.

У бойових діях на території України особовий склад 15-ї окремої мотострілецької бригади 2-ї загальновійськової армії Центрального військового округу рф зазнав суттєвих втрат. Орієнтовно 800 загиблими та близько 400 пораненими. Всього участь у бойових діях на території України брали приблизно 1800 військовослужбовців з числа бригади.