Що таке майнінг і як почати майнути крипту

Коментарi:

Щоб освоїти майнінг криптовалют – не потрібно бути технарем чи айтішником. Цей спосіб заробітку доступний навіть тим, хто в криптовалютах новачок.

У 2022 залишилося два головні способи інтернет заробітку. Це гра на гроші у казино України та заробіток на крипті. Як отримувати гроші з криптовалюти – ми розповімо нижче.

Що таке майнінг у блокчейні

Усі криптовалюти працюють на принципі блокчейну. Значить, база даних, що зберігає всі відомості про кількість валюти, її власників, транзакції, не зосереджена в одному місці. Для крипти не існує центробанку, який контролював би її, зберігав усі дані.

Натомість використовується розподілена база даних, що складається з окремих блоків. Щоб провести транзакцію, чийсь комп'ютер повинен математично розрахувати новий блок із її даними. А надалі, хеш блоку буде включено до наступного блоку, щоб уникнути шахрайства.

Майнінг – розрахунок такого блоку даних у блокчейні. Виробляючи математичні операції для продовження діяльності криптовалюти, майнер отримує винагороду. Іноді – також комісію, відсоток від операції. Таким чином, майнер "добуває" крипту з нічого, використовуючи потужності свого ПК.

Оскільки алгоритми криптовалют дуже складні, для майнінг потрібен потужний комп'ютер.

Як почати майнути криптовалюту у 2022 році

Щоб почати майнути, потрібно вчинити три дії:

  • Вибрати, якою криптовалютою займатиметеся.
  • Зібрати або купити потрібний комп'ютер.
  • Вибрати відповідне місце для майнінгу.

Що стосується криптовалют, то найзнаменитіші з них – не найкращий вибір для майнінгу. Майня биткоин, ви зіткнетеся з надзвичайно високим рівнем конкуренції. Тому сьогодні майнінгом біткоіном займаються здебільшого промислові ферми. Одинак ​​тут не впорається.

Тому краще вибрати менш популярні криптовалюти. До списку перспективних у 2022 році входять Ethereum, Dogecoin, Bitcoin Cash, Horizen, Ravencoin.

Як уже говорилося, комп'ютер для майнінгу потрібен значно потужніший, ніж стоїть у більшості будинків. Сьогодні майнерів багато. Коли проводиться транзакція, її починають одночасно обробляти багато майнерів. Але нагороду отримує лише той, хто встиг першим. Тому, бути потужнішим за конкурентів – обов'язково.

Відповідні комп'ютери сьогодні називають "майнінгових ферм". Їх збирають із кількох відеокарт. Так як у відеокарті міститься багато ядер для обробки графічних даних – вона справляється з розрахунками набагато швидше, ніж звичайний процесор. Майнінгову ферму можна зібрати самостійно чи купити на OLX. Цінники у 2022 році розпочинаються від 200 000 гривень.

Також потрібно правильно вибрати приміщення. Для майнінгу потрібний стабільний інтернет, охолодження комп'ютера, фільтрація повітря. Обов'язково – підключення до електромережі, яка не перегорить, не відключиться від перенапруги.