Серед ночі ворог знов накрив «Ураганом» Миколаїв, а з Херсону виїхати можна тільки до Криму, – ОК «Південь» ЗСУ

Поточна оперативна обстановка на півдні України станом на 13.00 8 червня.

Сили оборони продовжують протистояти ворожій навалі на південному напрямку.

В Херсонській області через бойові дії пошкоджено дуже багато будинків та інфраструктури, внаслідок обстрілів є загиблі та тяжко ранені мирні жителі, надання допомоги яким ускладнено нестачею ліків.

Стабільно важка ситуація у Калинівській, Великоолександрівській, Високопільській, Нововоронцовській територіальних громадах, де йдуть бойові дії. Виїхати та в’їхати з окупованої області практично неможливо, лише через Крим.

Серед ночі ворог знов накрив «Ураганом» Миколаїв. Намагаючись руйнувати інфраструктуру та промисловість обласного центру, нічними обстрілами ворог продовжує психологічний тиск на мирне населення міста.

Повітряну розвідку Миколаївщини, в пошуках нових місць ударів, ворог проводив безпілотним літальним апаратом «Орлан-10», який традиційно знищено нашим зенітно-ракетним підрозділом.

Внаслідок ефективних атак ракетно-артилерійських підрозділів скорочено кількість рашистів на 19, ворожої техніки, зокрема, броньованої – на 9 одиниць.

На Одещині, в тому числі, в прикордонних з Придністров’ям районах обстановка стабільна і контрольована.

Корабельне угруповання ворожих сил продовжує блокаду судноплавства в північно-західній частині Чорного моря. В готовності до атак – 4 ракетних кораблі та підводний човен, які споряджені 36 крилатими ракетами «Калібр».