У Миколаївській області не припиняються обстріли, у Засіллі загинули двоє людей

Коментарi:

Зведення Генштабу на ранок 8 червня

На Волинському та Поліському напрямах, за планом проведення перевірки, до 11 червня у збройних силах республіки Білорусь відпрацьовуються питання створення ударних угруповань на одному з напрямків та перевірка готовності транспортної інфраструктури до перевезення підрозділів.

На Сіверському напрямку підрозділи супротивника продовжують демонстраційні заходи з метою сковування дій підрозділів Сил оборони.

На Харківському напрямку основні зусилля ворог зосереджує утримання зайнятих рубежів. З метою недопущення просування наших військ продовжує мінування місцевості.

На Слов'янському напрямку противник веде штурмові дії з метою покращення тактичного становища. Для недопущення проведення контрнаступу наших військ виробляє інженерне обладнання вогневих позицій у районі населеного пункту Ізюм.

На Лиманському напрямку противник зробив спробу розвідки боєм у напрямку населеного пункту Райгородок, успіху не мав, відійшов.

На Сєвєродонецькому напрямку наші воїни успішно стримують штурм у місті Сєвєродонецьк, бойові дії продовжуються. У районі населеного пункту Тошківка настання противника успіху не мало. Ворог також намагався просунутися у напрямку населеного пункту Устинівка, але українські захисники відкинули окупантів.

У Бахмутському напрямку противник збільшив інтенсивність застосування оперативно-тактичної та армійської авіації. Вів обстріли позицій наших підрозділів з мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Покровське, Берестове, Золоте-4, Врубівка, Майське, Яківство та Доломітне. Наніс авіаудари вертольотами Ка-52.

У районі населеного пункту Нагірне внаслідок вогневої поразки, завданої українськими воїнами, ворог відійшов на позиції, що раніше займалися.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямах з метою сковування дій наших військ та недопущення перекидання резервів Сил оборони на інші напрямки противник надавав інтенсивний вогневий вплив за позиціями наших підрозділів у районах населених пунктів Піски, Нью-Йорк, Любомировка, Авдіївка, Новобахмутівка, Орехов , Водяне, Першотравневе, Мар'їнка, Досвідчене. Завдано авіаційного удару по Нью-Йорку і ракетного – по населеному пункту Курахове.

На Південнобузькому напрямку супротивник веде позиційну оборону. Зафіксовано артилерійські обстріли по районах населених пунктів Миколаїв, Долина, Таврійське, Кульбакіне, Біла Криниця, Трудолюбівка, Благодатне, Луч та Тополіне.

7 червня внаслідок обстрілів селища Засілля Первомайської громади загинуло двоє людей.

На Бессарабському напрямі без істотних змін.

Минулої доби захисниками та захисниками України на Донецькому та Луганському напрямках відбито одинадцять атак ворога, знищено три танки, п'ять артилерійських систем, дві бойові броньовані машини, тринадцять одиниць автомобільної техніки та три склади з боєприпасами супротивника.

Особовий склад противника деморалізовано. За наявною інформацією, у підрозділах зі складу 106 та 76 повітряно-десантних дивізій військовослужбовців, які відмовилися від подальшої участі у бойових діях, повертають із Луганської області на територію Росії.