На Південнобузькому напрямку ворог намагається утримати займані позиції, – зведення Генштабу ССУ

Оперативна інформація станом на 18.00 8 червня.

Триває 105 доба героїчного протистояння українського народу.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв із мінометів цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Ходине, Рижівка та Велика Писарівка Сумської області.

На Слобожанському напрямку ворог здійснив обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Уди, Питомник, Ртищівка, Іванівка, Гусарівка та інших.

На Сєвєродонецькому напрямку російські окупанти обстрілювали цивільну інфраструктуру Привілля, Сєвєродонецька, Лисичанська, Воронового, Тошківки, Гірського.

Ворог завдав авіаудару по Слов’янську.

Українські воїни ведуть оборонні бойові дії в районі Довгенького.

На Бахмутському напрямку ворог обстріляв з артилерії райони населених пунктів Комишуваха, Врубівка, Миколаївка, Семигір’я і Нью-Йорк. Авіація противника завдала ударів неподалік Нової Кам’янки, Покровського та Клинового.

Захисники України завдали російським окупантам значних втрат у живій силі та техніці під час ворожого штурму поблизу Берестового. Бойові дії тривають.

Окупаційні війська обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Піски, Красногорівка, Вугледар, Микільське. Також противник застосував штурмову авіацію неподалік Мар’їнки і Кам’янки.

На Південнобузькому напрямку обстановка залишилась без суттєвих змін. Ворог намагається утримати займані позиції та не допустити перегрупування і посилення підрозділів Сил оборони. Застосовував артилерію в районах Великої Костромки, Любомирівки і Новомиколаївки. Застосував авіацію в районах населених пунктів Олександрівка, Князівка і Новоданилівка.