АТ «Миколаївгаз» планує кардинальну перебудову газових мереж

АТ «Миколаївгаз» планує перебудову газових мереж регіону за євопейськими стандартами після завершення бойових дій.

Поки що всі зусилля газовиків спрямовані на утримання системи в робочому стані і постійне відновлення.

З початку бойових дій фахівцями АТ «Миколаївгаз» усунено більше 4000 пошкоджень на мережах. Крім того, газовики провдовжують виконувати заходи, щодо модернізації мереж. Так, продовжується робота з встановлення КБРТ, вже встановлено 345, та проводиться робота з заміни та повірки лічильників газу – встановлено 181 новий прилад обліку. Не зважаючи на триваючі бойові дії АТ «Миколаївгаз» також газифікувало об’єкт аграрної сфери.

«Починаючи з 2019 року компанія РГК взяла курс на повну заміну радянських технологій в газорозподілі. Зараз ми маємо обладнання високого рівня якості від європейських та північно – американських постачальників. Три власні заводи, логістичні маршрути дозволяють нам працювати над заміною обладнання, відновленням мереж після артилерійських обстрілів та авів ударів на території міста та області, – відзначила голова правління АТ «Миколаївгаз» Тетяна Бузовська. – Ми плануємо провести заміну всього застарілого газового обладнання в області після завершення бойових дій».

Такий крок необхідний, в першу чергу, через безпеку споживачів. Адже газопроводи і газове обладнання піддавались впливу вибухових хвиль, осколків. А головною метою компанії АТ «Миколаївгаз», що працює під брендом РГК, є безпека споживачів та розивток газорозподільної системи.

За період 2020-2021 року було замінено 39 застарілих ШГРП та 1061 КБРТ. На 2022 рік було заплановано замінити 33 ШГРП та 1264 КБРТ, але війна внесла свої корективи і ми перелаштувались до потреб воєнного часу.

Довідка про компанію:
АТ «Миколаївгаз» – газорозподільна компанія, що здійснює свою діяльність на території Миколаївської області у співпраці з брендом РГК.

РГК – технологічна компанія, що розробляє операційні, виробничі, інжинірингові та R&D рішення для газорозподілу. Наші проєктні центри, виробничі потужності і логістична мережа забезпечують сучасним обладнанням потреби української газової інфраструктури та інтегровані з глобальними ринками.

АТ «Миколаївгаз» експлуатує 8,7 тис. км газопроводів і забезпечує природним газом 8 міст, 14 селищ міського типу та 313 сіл області.

Клієнтами компанії є понад 349 тис. побутових споживачів Миколаївської області, а також 2,8 тис. підприємств, установ і організацій.

У 2021 році АТ «Миколаївгаз» розподілило своїм клієнтам 462,7 млн куб.м газу.