На Миколаївщині за хабара засуджено голову ОТГ, його застава в 86 тисяч гривень направлена на підтримку ЗСУ

Хотів "списати" розбиту службову автівку на війну.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, суд визнав винним голову ОТГ Вознесенського району, якого обвинувачено у наданні службовій особі неправомірної вигоди.

Вироком Вознесенський міськрайонний суду його засуджено до штрафу в сумі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що на момент вчинення злочину становило 17 тисяч гривень.

У березні голова ОТГ запропонував начальнику відділення Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки передати на потреби армії свій пошкоджений внаслідок ДТП службовий автомобіль Renault Arkana 2020 року випуску.
Щоб приховати факт ДТП та списати автівку на втрати під час бойових дій, 6 квітня він приніс хабара в 1000 доларів. Під час передачі грошей голову ОТГ було затримано.

У суді обвинувачений свою вину визнав повністю, повідомили в пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

Суд прийняв рішення про зміну запобіжного заходу стосовно обвинуваченого із застави на особисте зобов’язання та звернення застави
в сумі понад 86 тисяч гривень в дохід держави. Сплачені кошти, за згодою заставодавця та прокурорів, перераховано на спеціальний банківський рахунок для підтримки ЗСУ.

Після набрання вироком законної сили грошові кошти неправомірної вигоди конфіскують в дохід держави.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну прокурори Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону забезпечили перерахування на потреби ЗС України понад мільйон гривень сплачених застав.