Росіяни знищили у Миколаєві другий за величиною зерновий термінал в Україні – Борель

Коментарi:

Російські окупанти знищили у Миколаєві другий за величиною зерновий термінал в Україні. Про це повідомив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

"Черговий російський ракетний удар, що сприяє глобальній продовольчій кризі. Російські війська знищили другий за величиною зерновий термінал в Україні в Миколаєві. У світлі таких повідомлень дезінформація, що розповсюджується Путіним з метою відвести від себе провину, стає ще цинічнішою", – написав Боррель.

Нагадаємо, 4 червня російські окупанти обстріляли об'єкт інфраструктури. В результаті спалахнули склади із зерновим шротом. Гасіння пожежі тривало аж до 6 червня.

Росія провокує продовольчу кризу

Напад Росії на Україну загрожує світові продовольчою кризою, що стала останніми тижнями однією з головних тем на глобальному порядку денному.

Експорт українського зерна традиційним шляхом – через морські порти Чорного та Азовського морів – зараз неможливий через війну. Тому розглядаються два варіанти: створення морського гуманітарного коридору під гарантії інших країн, а також вивезення через Білорусь до балтійських портів. Захід намагається знайти вихід із ситуації з російською блокадою.

У Кремлі запевняють, що готові розблокувати проходи з українських портів поки що тільки від Одеси, в обмін на зняття частини санкцій. В Україні вважають, що росіяни можуть атакувати Одесу, щойно розмінують підходи до міста "для зерна".