На Кінбурнській косі ворог спалив 300 гектарів заповідних територій

Ворог нещадно знищує нашу природу.

Особливо страждають лісові масиви, що в зоні діяльності Миколаївського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Лісівники роблять усе можливе, щоб оперативно локалізувати пожежі. Вони ризикують власним життям, адже неодноразово потрапляли під обстріли.

А обсяги вигорілих площ збільшуються щодня.

Працівники державної лісової охорони разом із рятувальниками локалізовують загоряння на території лісового заказника «Балабанівка» під Миколаєвом. Загалом, тут тільки протягом двох днів вигоріло понад 8 гектарів лісу.

Палає Кінбурнська коса – тут всі пожежі стаються через потрапляння ворожих снарядів. Загалом вогнем тут уже знищено орієнтовно 300 гектарів заповідних територій.

Людям, які виїхали на гасіння, довелося ховатися від обстрілів у мінсмугах – тепер ці протипожежні бар’єри рятують не лише ліс, а й життя самих вогнеборців.

На жаль, немає можливості оперативно реагувати на пожежі, адже ворог свідомо обстрілює території, таким чином не даючи лісівникам та рятувальникам виїжджати на гасіння. Але ворог має понести покарання за знищення нашої природи. За кожен клаптик вигорілих лісів! У цьому впевнені в Миколаївському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.