На Південнобузькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на утриманні рубежів, – Генштаб ЗСУ

Коментарi:

Оперативна інформація станом на 6.00 7 червня

Розпочалася 104 доба героїчного протистояння українського народу.

На Волинському та Поліському напрямках зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі.

На Сіверському напрямку противник з території рф здійснив мінометні обстріли підрозділів наших військ біля Ходиного та Великої Писарівки Сумської області.

На Харківському напрямку ворог основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів.

На Слов’янському напрямку противник зосереджує основні зусилля на продовженні наступу на напрямках населених пунктів Ізюм та Слов’янськ. Намагається просунутись у напрямку Довгенького і Долини.

На Донецькому напрямку основні зусилля агресор зосередив на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках.

Завдав ракетного удару по Миколаївці за 4 км на схід від Слов’янська.

Ворог продовжує штурмувати Сєвєродонецьк, бойові дії тривають. Наші воїни завдають противнику втрат.

На Бахмутському напрямку українські війська успішно протидіяли і відбили наступ противника у напрямках населених пунктів Нагірне, Берестове, Криничне, Роти.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на покращенні свого тактичного положення, утриманні зайнятих рубежів, поповненні боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів.

Українські гелікоптери завдали ударів по скупченнях ворожих сил на Херсонщині, а літаки – по складах боєприпасів на Миколаївщині. Противник втратив понад 20 осіб та до 10 одиниць військової техніки.

За підтримки артилерії та авіації, ворого здійснив наступальні дії в напрямку Лозове – Біла Криниця, успіху не мав.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває три носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Минулої доби на Донецькому і Луганському напрямках відбили 10 атак ворога, знищено танк, 3 артилерійських системи, 2 бойові броньовані машини, автомобіль, два склади з боєприпасами, 2 два безпілотних літальних апарати типу “Орлан-10”.