Окупанти готують десант, щоб "закупорити" вихід із Миколаївського порту

Коментарi:

Для нової атаки росіяни хочуть використати невеликі швидкісні катери та взяти під контроль острів Першотравневий.

Менше тижня тому, 2 червня, Оперативне командування "Південь" відзвітувало, що за допомогою Bayraktar TB2 послало за крейсером "Москва" два ворожі десантно-штурмові катери "Раптор" з десантом на борту. Ці катери діяли у водах Дніпро-Бузького лиману.

І ця обставина вказує на те, що рашисти хотіли за допомогою своїх диверсантів "закупорити" вихід із Миколаївського морського порту, який, власне, пролягає через цей лиман.

Але, як стало відомо Defense Express зі своїх джерел, рашисти хочуть зробити ще одну спробу висадки диверсантів, щоб "закупорити" вихід з Миколаївського порту по Дніпро-Бузькому лиману. І цього разу ворог удосконалив свій план так.

Для висадки диверсійних груп хочуть використовувати не "Раптори", а плавзасоби меншого розміру, наприклад, легкомоторні швидкісні катери. Мета для цього десанту – захопити Першотравневий острів, який до війни використовувався для підготовки бойових плавців.

Острів Первомайський, ілюстративне фото довоєнних часів

А стартувати вони збираються із Кінбурської коси, тимчасово окупованої рашистами. За деякими даними, "Росгвардія" орків вже перекрила в цей район в'їзд автотранспорту, щонайменше на два тижні.

Для підтримки такої операції армія РФ вже знайшла кілька комплексів радіоелектронної боротьби, розрахунки БПЛА "Орлан-10" та вогневий взвод РСЗВ "Ураган".

Якщо оркам вдасться захопити Першотравневий острів, вони зможуть посилити свої обстріли мирних об'єктів на Миколаївщині. Ну і при цьому контролювати судноплавний канал БДЛК, який є ключем до Миколаївського морпорту.