Бориса Джонсона вибачили за коронавірусну вечірку, він залишається британським прем'єр-міністром!

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон за підсумками голосування у британському парламенті залишається на своїй посаді.

Він отримав вотум довіри. Про це повідомляє ВВС із посиланням на власні джерела.
"Вотум довіри пішов за гнівом з приводу звіту Сью Грей, в якому детально описується порушення правил блокування на Даунінг-стріт", – сказано в повідомленні.
При цьому остаточного результату голосування досі немає. Його буде оголошено о 21.00 Лондоном (23.00 за київським часом).

Але Sky News вже дізнався про результати: Борис Джонсон набрав 211 голосів проти 148. Таким чином, Джонсон переміг більшістю в 63 голоси. Голова Комітету партії повідомив, що всього було подано 359 бюлетенів. Джонсон залишиться лідером партії та прем'єр-міністром і, згідно з чинними правилами, буде захищений від повторного подібного виклику протягом року.
Нагадаємо, щоб перемогти, Джонсону достатньо переваги в один голос.
Приводом для оголошення недовіри Джонсону стала Partygate – доповідь про вечірки на Даунінг-стріт під час локдауну у 2020-2021 роках. Джонсона оштрафували за вечірку свого дня народження 2020 року в розпал коронавірусу. І це було не єдине порушення карантину на Даунінг-стріт.
Попереднє голосування за вотум недовіри прем'єр-міністру проходило у британському парламенті при Терезі Мей у грудні 2018 року. Мей виграла, отримавши 200 голосів проти 117. Втім, вона все одно пішла у відставку за п'ять місяців.