Україна поступається Уельсу путівку на чемпіонат світу

Коментарi:

Футбол. Уельс – Україна – 1:0 (1:0)

5 червня. Фінал плей-оф кваліфікації ЧС-2022. Кардіфф (Уельс), "Кардіфф сіті стедіум".

Головний арбітр Антоніо Матеу Лаос, судді По Себріан Девіс, Роберто Діас Перес (усі – Іспанія),

Уельс: Хеннессі, Коннор Робертс, Девіс, Родон, Вільямс (Девіс, 90+3'), Ампаду, Аарн Ремзі, Аллен, Джеймс (Джонсон, 71') Мур, Бейл-к (Вілсон, 83'), Україна: Бущан, Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Степаненко (Сидорчук, 70'), Зінченко, Малиновський (Шапаренко, 70'), Циганков (Мудрик, 78'), Ярмоленко-к, Яремчук (Довбик, 78').

Голи: 1:0 – Ярмоленко (34', авт).

Попередження: Аллен (3'), Джеймс (3') – Міколенко (32'), Мудрик (90+4')

До гри

Команди грали один з одним тричі. У відборі на ЧС-2002 обидва поєдинки завершилися з рахунком 1:1. Валлійці фінішували у групі передостанніми, а наша команда вийшла у стикові ігри та програла Німеччині. Третя зустріч була товариською, у Києві українці перемогли, гол на рахунку Андрія Ярмоленка. Обидві команди лише раз у своїй історії грали на чемпіонаті світу. 2006 року Україна грала на ЧС у Німеччині. Тоді підопічні Олега Блохіна програли Іспанії – 0:4, обіграли Саудівську Аравію – 4:0) та Туніс – 1:0.

У плей-офф у 1/8 фіналу пройшли Швейцарію із серії пенальті. У чвертьфіналі поступилися майбутньому чемпіону світу Італії – 0:3. Уельс грав на ЧС 1958 року у Швеції і дійшов до 1/4 фіналу, де поступився майбутньому чемпіону Бразилії – 0:1. Цей гол забив майбутній король футболу Пеле.

Гра

Уельс – це команда Гарета Бейла, п'ятиразового переможця Ліги чемпіонів у складі мадридського "Реала". Зараз він забиває за "Тоттенхем".

Наші контролювали весь перший тайм, грали легко та розкуто. Не використовували багато моментів.

На 34-й хвилині Бейл виконував штрафний, Ярмоленко намагався в падінні головою відбити м'яч. Але він зрізався та залетів у ворота Бущана. 0:1.

На 42 хвилині суддя мав давати пенальті. Аллен підбив Ярмоленка. Але VAR показав, що порушень не було.

У другому таймі суперники не реалізували масу гольових моментів. Але тут треба віддати належне голкіперам Бущану та Хеннесі.

Валлієць взагалі був неповторний. Останні хвилини пройшли у безперервних атаках України. Але нажаль безрезультатно. Перевести гру в екстратайм не вдалося. Уельс перемагає та їде на чемпіонат світу-2022 до Катару.