На Миколаївському напрямку ворог розгорнув до двох реактивних та двох батарей ствольної артилерії, – Генштаб ЗСУ

Оперативна інформація станом на 6.00 5 травня

Розпочалася 102 доба героїчного протистояння українського народу.

Агресор продовжує завдавати ракетних та авіаційних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території нашої держави, зокрема у Києві.

На Волинському та Поліському напрямках зберігатися загроза ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі.

На Сіверському напрямку агресор здійснив артилерійські обстріли об’єктів інфраструктури у районах населених пунктів Старикове та Катеринівка Сумської області, а також Кам’янської Слободи Чернігівська області.

Противник не припиняє вогневе ураження позицій наших військ поблизу міста Харкова.

Окупанти застосували фосфорні боєприпаси у районі села Черкаські Тишки.

На Слов’янському напрямку угруповання противника ведуть наступ на Довгеньке – Долина та Бражківка – Вірнопілля.

На Донецькому напрямку підрозділи агресора основні зусилля зосереджують на наступальних діях з метою оточення наших військ біля Сєверодонецька і Лисичанська.

Окупанти ведуть штурмові дії у самому Сєвєродонецьку, контролюють східну частину міста. З метою захоплення панівних висот намагаються вести наступ у напрямку Ниркове – Миколаївка.

На Лиманському напрямку ворог веде наступ у напрямку Святогірська, намагається витіснити наші війська на правий берег річки Сіверський Донець.

На Південнобузькому напрямку, в очікуванні наступальних дій наших військ противник провів мінування узбережжя річки Інгулець.

Ворог розгорнув на Миколаївському напрямку до двох реактивних та двох батарей ствольної артилерії. Також намагався відновити свої втрачені позиції на напрямку Сухого Ставка й Лозового. Зазнав значних втрат та відійшов.

У готовності до застосування ракетного озброєння в Чорному морі перебуває п’ять носіїв крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Минулої доби на Донецькому та Луганському напрямках відбито 5 атак ворога, знищено 3 танки, 4 артилерійські системи, 11 броньованих машин, 26 одиниць автомобільної техніки, а також вертоліт Ка-52 та два БПлА типу “Орлан-10”.

На Східному напрямку знищено ворожий літак, імовірно Су-34, на Південному напрямку – БпЛА типу “Форпост”. Засобами протиповітряної оборони ВМС було уражено чотири крилатих ракети “Калібр”.

У підсумку, за попередню добу, підрозділи Сил оборони знищили 9 повітряних цілей противника.