На півдні України знищено 40 одиниць ворожої техніки, дуже гаряче на Миколаївщині, – ОК «Південь» ЗСУ

Коментарi:

Оперативна обстановка на півдні України станом на 10.00 5 червня.

Ворог парою гелікоптерів Ка-52 наніс удар по наших позиціях, а за підтримки бронетранспортерів та танків намагався відновити свої втрачені позиції на напрямку Сухого Ставка й Лозового на Херсонщині. Як результат – нами уражено шість БТРів і танк Т-72. Не маючи шансу на успіх, ворог повернувся на невигідні позиції.

В районі відбитої у ворога Миколаївки на наш спостережний пост наскочила група рашистів на автівці. Влучними діями наших захисників автівку знищено разом із усім її вмістом.

Ворог вздовж лінії зіткнення запустив 9 дронів-нишпорок. Одного «Орлана-10» вже знищено. Ще один БПЛА типу «Форпост» було збито при спробі розвідати чорноморське узбережжя Одещини.

Миколаїв протягом дня було обстріляно тричі: з РСЗВ «Ураган», артилерією 152-го 203-го калібрів. Внаслідок обстрілів загинуло троє.

Під час нічної атаки, дві ракети збито силами наших підрозділів над морем, на підльоті до Миколаївщини.

На світанку Миколаївську область знов піддано масованому ракетному удару з застосуванням авіації. Дві ракети збито протиповітряною обороною.

З Чорного моря та з території рф крилатими ракетами повітряного базування атаковано узбережжя Миколаївщини, порти та зерносховища.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 130 вогневих завдань. Авіацією двічі нанесено удари по опорному пункту та скупченню ворога.

Підтверджені втрати противника складають: 87 рашистів та близько 40 одиниць ворожої техніки. Серед них 4 танки, 4 гаубиці «Мста-Б», 7 гаубиць меншого калібру , 2 РСЗВ «Ураган» і «Град», 9 одиниць броньованої та 9 – автомобільної техніки. Знищено також два склади боєприпасів.

В Чорному морі корабельне угруповання противника продовжує загрожувати ракетними ударами з 4 надводних кораблів та підводного човна.