Мешканцю Миколаївщини обпекло ноги після влучання в будинок

Минулої доби вогнеборці Миколаївщини ліквідували три пожежі, які виникли внаслідок ворожих обстрілів.

Зокрема, пожежа житлового будинку через потрапляння боєприпасів та їх уламків, внаслідок бойових дій сталася в селі Пришиб Баштанського району.

Пожежу площею 50 квадратних метрів ліквідовано, врятувавши від знищення вогнем літню кухню та житловий будинок.

З місця обстрілу до Березнегуватської лікарні з опіками І-ІІ ступеня нижніх кінцівок рятувальники відвезли 62-річного чоловіка.

Через ворожі обстріли, зайнялись два будівельні вагончики у місті Миколаєві. Рятувальники 4-ї частини ліквідували горіння на площі 30 квадратних метрів, не допустивши перекидання вогню на сусідні вагончики.

Потрапляння ворожих боєприпасів спричинило займання хвойної підстилки та лісових насаджень на території Балабанівського лісового урочища. Черговий караул 5-ї частини та вогнеборці Галицинівського загону місцевої пожежної охорони ліквідували горіння площею 4 гектари.

Пожежу сміття на несанкційованому сміттєзвалищі площею 2500 квадратних метрів ліквідували вогнеборці 23-ї частини ДПРЧ.

Також горіли суха трава та сміття на відкритих територіях Первомайського, Баштанського, Миколаївського районів області та у місті Миколаєві. Відстань яку пройшов вогонь склала понад 3,4 гектари. Займання в усіх випадках спричинило необережне поводження з вогнем.

У двоповерховій будівлі гуртожитку по проспекту Богоявленському міста Миколаєва стався вибух газоповітряної суміші. Зруйновано перестінок між кухнею та житловою кімнатою. Постраждалих немає. Причини вибуху встановлюється.

Піротехніки протягом 3 червня знешкодили 49 вибухонебезпечних предметів, повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Миколаївській області.