ВСУ намагаються взяти під свій контроль весь Сєвєродонецьк, – ВГА

Коментарi:

ЗСУ намагаються взяти під повний контроль Сєвєродонецьк, про окупацію не йдеться.

"Був певний військовий успіх з боку орків, яким вдалося пройти в місто і захопити досить істотну частину, майже розділивши навпіл, якщо ми говоримо про житлові квартали, де вони можуть почуватися впевнено. Але нашим військовим вдалося перегрупуватися, побудувати лінію оборони. І зараз вживаються всі необхідні заходи для того, щоб все ж таки місто повернути під повний контроль України. Місто залишається українським", – сказав керівник ВДА Сєвєродонецька Олександр Стрюк в ефірі телемарафону.

"Наші військові вживають усіх відповідних заходів, щоб відтіснити ворога з території міста, ведуться позиційні вуличні бої. Це супроводжується постійними артилерійськими обстрілами. Ситуація є досить напруженою, але є надія і є впевненість наших збройних сил, що все вдасться". За словами голови військової цивільної адміністрації, до початку штурму у Сєвєродонецьку залишалося близько 13 тисяч населення

. "З огляду на те, що вже третю добу точаться постійні вуличні бої, то населення, яке було, воно і залишається, за винятком невеликої частини, яку оркам вдалося вивезти з міста примусово на окуповану територію", – сказав він.

Учора, 3 червня, голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що окупаційні війська раніше захопили близько 70 відсотків Сєверодонецька, але ЗСУ посунули їх приблизно на 20%.