На Південнобузькому напрямку противник веде позиційну оборону, – зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 6.00 4 червня.

Розпочалася 101 доба героїчного протистояння українського народу.

Окупанти наступають у Східній операційній зоні та завдають ракетних і авіаційних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала.

На Слобожанському напрямку тривають бойові дії. Ворог евакуює до ста одиниць пошкодженого озброєння та військової техніки.

На Харківському напрямку тривають обстріли Глибокого, Руських Тишків, Старого Салтова та Черкаських Тишок. Ворог завдав ракетного удару по об’єкту транспортної інфраструктури в Мохначі.

На Слов’янському напрямку ворого штурмував Богородичне, успіху не мав. Вів безуспішний наступ у напрямку населеного пункту Вірнопілля, зазнав втрат.

У Сєвєродонецьку ворог посилився за рахунок мобілізаційного резерву 2-го армійського корпусу, у місті тривають бої.

Окупанти вели наступ у напрямку населеного пункту Устинівка, успіху не мали.

На Бахмутському напрямку ворог відійшов.

На Лиманському напрямку, в районі Старого Каравана, окупанти намагаються взяти під контроль ділянку лівого берега річки Сіверський Донець.

Темп просування ворожих підрозділів під час бойових дій на Донецькому напрямку низький, що зумовлено фізичним виснаженням особового складу і низьким морально-психологічним станом.

На Південнобузькому напрямку противник веде позиційну оборону та намагається здійснювати вогневе ураження наших підрозділів.

Загарбники бояться опору місцевого населення, який наростає зокрема у Херсонській області. Керівництво окупантів пересувається з великою кількістю охорони, в бронежилетах, у броньованих машинах. Місцеві жителі продовжують чинити тотальний спротив.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває три носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Минулої доби на Донецькому та Луганському напрямках відбито 9 атак ворога, знищено танк, артилерійську систему, 6 броньованих машин, два спеціальні броньовані автомобілі 3 одиниці автомобільної техніки. Збито крилату ракету, тактичний розвідувальний БПлА “Елерон” та два БПлА типу “Орлан-10”.