Міністр оборони України зробив прогноз, коли закінчиться війна

Коментарi:

Міністр оборони Олексій Рєзніков поділився оптимістичними прогнозами, що активні бойові дії між Збройними силами України та російськими окупаційними військами припиняться до кінця 2022 року.

Про це йшлося у виступі Резнікова на Міжнародному безпековому форумі GLOBSEC-2022 у Братиславі.

"Поки що неможливо передбачити, коли закінчиться війна, але мої оптимістичні прогнози, що це реально зробити ще цього року", – припустив міністр.

Рєзніков нагадав присутнім, що плани Кремля ґрунтуються на переконанні, що всі землі навколо Росії є "російськими", тому їх, мовляв, потрібно "повернути". Міністр додав, що наступними жертвами російської військової агресії стануть Польща, країни Балтії, Словаччина та інші, якщо Україна з партнерами не зупинить Росію та не послабить її військову міць.

Також він сказав, що російська армія показала всьому світу, що її образ як "другої армії світу" виявився хибним. В Україні ж побачили не регулярну армію сучасної держави, а збирання вбивць, мародерів та ґвалтівників.

Міністр оборони наполягав, що на саміті НАТО в Мадриді слід залучити Україну до стратегії Альянсу на наступні 10 років, бо це на користь усього цивілізованого світу. На його думку, НАТО слід розпочати процес приєднання України до Альянсу де-факто, якщо це поки що неможливо здійснити де-юре.