Замість генерала-алкоголіка Дворнікова командування окупаційним військом прийняв такий собі Жидко

Путін тасує кадри

Руслан Левієв, член команди розслідувачів Conflict Intelligence Team, повідомив, що генерал Дворніков більше не командує операцією в Україні».

Замість нього призначено генерала Жидка. Більше тижня тому команда Conflict Intelligence Team від джерел серед солдатів дізналася, що замість Дворнікова операцією в Україні тепер командує генерал Жидко, колишній командувач Східного військового округу, нині заступник міністра оборони рф з військово-політичної роботи.

Руслан Левієв, член команди розслідувачів Conflict Intelligence Team, повідомив, що генерал Дворніков більше не командує операцією в Україні». Замість нього призначено генерала Жидка. Більше тижня тому команда Conflict Intelligence Team від джерел серед солдатів дізналася, що замість Дворнікова операцією в Україні тепер командує генерал Жидко, колишній командувач Східного військового округу, нині заступник міністра оборони Росії з військово-політичної роботи.

"По суті, це такий головний політрук всієї Русі, головний замполіт", – говорить Левієв.

Левієв каже, що не знає причин його усунення, не стверджує, що це стало результатом якихось недоробок Дворнікова, можливо це просто «ротаційний процес, який ми бачили в Сирії». Там командувачі угрупуванням періодично змінювалися не через помилки, а щоб усі генерали набралися досвіду.

Дворніков був одним із командувачів угруповання військ у Сирії. Журналіст-розслідувач Bellingcat Христа Грозєв підтвердив заміну Дворнікова на Жидка, але додав несподіваний коментар.

«На самому початку, коли Дворнікова було призначено, ми отримали досить цікаві коментарі та оцінки його здібностей чи відсутності здібностей від колишніх вагнерівців, які під його командуванням воювали у Сирії.

Вони здивувалися, що його було призначено. Сказали, що він не може бути такого, що хтось повірив, що він стратег — він звичайний алкоголік, і що рано чи пізно це зрозуміють. Цілком можливо, що це сталося».

Про призначення Олександра Дворнікова «головним за війною в Україні» стало відомо на початку квітня. За даними ВВС, між російськими підрозділами в Україні була погана координація.

Дворніков мав би покращити її. «У цього конкретного командира є великий досвід російських операцій у Сирії. Тому ми очікуємо, що загальне командування та управління покращиться», — наводила ВВС слова чиновника. Дворніков із вересня 2015-го по червень 2016 року командував угрупуванням російських військ у Сирії. У 2016 році його призначили командувачем військ Південного військового округу. Хто до нього відповідав у Росії за так звану спецоперацію, точно не відомо. Останнім часом з'явилася інформація, що керування війною в Україні взяв на себе Путін особисто.