Стефанчук просить у Німеччини підводні човни – єдину українську субмарину було захоплено 2014-го

Голова українського парламенту Руслан Стефанчук під час зустрічі з міністром оборони Німеччини Крістіною Ламбрехт обговорив надання Україні зброї, зокрема, субмарин.

"Не виключаю отримання від Німеччини підводних човнів, тому що ми готові стати оборонним східним кордоном усієї Європи. І ця співпраця буде взаємовигідною як на цьому етапі, так і в майбутньому", – сказав Стефанчук.

Також Стефанчук розраховує, що Україна отримає системи IRIS-T "у найкоротші терміни" для захисту українських міст від нальотів росавіації та ракетного обстрілу.

Голова ВР сказав міністру оборони Німеччини, що від швидкості постачання сучасної зброї залежать життя українських захисників і закликав поквапитися з озброєнням і не затягувати постачання.

"Це питання виживання України як держави, питання захисту мого народу, питання цілісності української держави", – сказав Стефанчук. – Щодня, з моменту прийняття рішення до його імплементації, забирає в України найкращих синів та дочок. Тому постачання новітньої техніки в Україну – це питання прискорення нашої спільної перемоги".

Нагадаємо, Україна мала лише один підводний човен «Запоріжжя». 21 березня 2014-го року росіяни захопили цей дизель-електричний підводний човен. У березні 2020-го субмарину переведено в Інженерну бухту і її готували до переведення на зберігання на озеро Донузлав.