На Південнобузькому напрямку противник намагається повернути втрачені позиції, – зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 18.00 3 червня.

Сто діб триває героїчне протистояння української народу.

На Волинському та Поліському напрямках зберігається загроза ракетних ударів з території Білорусі.

На Сіверському напрямку завдав ракетного авіаційного удару в районі Краснопілля Сумської області,обстріляв з мінометів Михальчину Слободу Чернігівської області.

На Слобожанському напрямку противник основні зусилля зосереджує стримуванні просування наших військ у напрямку Державного кордону.

На Харківському напрямку окупанти завдали авіаудару вертольотами Мі-8 по позиціях наших військ в біля Слатиного та Дементіївки.

На Слов’янському напрямку ворог готувався до відновлення наступу, зосередив угруповання чисельністю до двадцяти батальйонних тактичних груп. Намагався наступати на Барвінкове та Святогірськ, успіху не мав.

Під прикриттям вогню артилерії вів штурмові дії у житлових районах східної частини Сєверодонецька. Має частковий успіх, активні бойові дії тривають.

Вів наступ ворог у напрямках населених пунктів Бахмут, Соледар та Лисичанськ. Успіху не має, відійшов на раніше зайняті позиції.

На Південнобузькому напрямку противник веде оборону, на окремих напрямках намагається повернути втрачені позиції. Здійснював артилерійське вогневе ураження та активізував ведення повітряної розвідки.

На Бессарабському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Ознак формування противником наступальних угруповань не виявлено.

Зусилля корабельних угруповань противника зосереджувались на виконанні завдань з ізоляції районів бойових дій та блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря.

На тимчасово окупованій території Донецької області командування зс рф вживає заходів з активізації розвідувально-диверсійної та підривної діяльності на території України. Здійснюється набір та підготовкуа найманців для формування дрг. Перевага надається жителям та колишнім жителям Донецької і Луганської областей, які добре володіють українською мовою.