ЗСУ вийшли на кордон з рф у кількох місцях на Харківщині

На Харківщині зараз немає активних бойових дій, проте окупанти ведуть постійні обстріли мирних жителів та почали змінювати тактику.

«Наразі на Харківщині вже є кілька точок, де ЗСУ вийшли на кордон із РФ. У Харківській області окупани ведуть постійні обстріли, тримають українські війська у постійній напрузі та відтягують наші підрозділи. Це робиться для того, щоб підрозділи ЗСУ звідти не перевели на інший напрямок. Також там роблять усе, щоб стримати контрнаступ української армії. Але в Харківській області вже є місця, де наші військовослужбовці вийшли на кордон з Росії», – розповів речник міністерства оборони Олександр Мотузяник. За його словами, у Харківській області росіяни переважно атакують не позиції наших захисників, а мирні населені пункти.

Так 31 травня по Золочеву гатили понад 10 годин – з восьмої ранку і до шостої вечора. Загинула 74-річна місцева мешканка, до будинку якої потрапив снаряд гаубиці.

Мотузяник додав, що росіяни риють окопи та роблять укріплення на своїй території. Ці театральні дії у прикордонній зоні розпочалися для того, щоб показати можливість вторгнення на російські землі.