ЗСУ перебиває ворогу маршрут постачання сил на кордоні Херсонської та Миколаївської областей, – ISW

Український контрнаступ у Херсонській області привернув увагу російських сил у регіоні, і росіяни спішно намагаються посилити свої позиції.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Тим часом, російські війська намагаються уникнути необхідності боїв за Сіверський Донець у напрямку Сєвєродонецька та намагаються просунутися до Лисичанська.

Як зазначають в ISW, російські війська поступово просувалися на північ від Слов'янська, але, ймовірно, ще не змогли взяти під контроль дорогу, яка веде до Слов'янська.

Також, за даними аналітиків, окупанти намагаються просунутися до Лисичанська з півдня та заходу, щоб уникнути бою через річку Сіверський Донець із Сєвєродонецька, але поки що мають обмежені успіхи.

В інституті зазначили, що російські війська поступово просувалися північніше Авдіївки.

В ISW також вважають, що російські військові готуються до активного партизанського руху на захоплених територіях Луганської області та намагаються знищити економічний потенціал регіону.

Крім того, аналітики інституту стверджують, що через потужну контратаку ЗСУ росіяни змушені переходити в оборону. Українська армія перебиває окупантам основний маршрут постачання сил на кордоні Херсонської та Миколаївської областей.

Зазначається, що український контрнаступ у Херсонській області привернув увагу російських сил у регіоні, і вони спішно намагаються захистити критично важливу наземну лінію комунікації, захопленням якої загрожує просування ЗСУ.

"Українські сили провели серію організованих контратак по населених пунктах на східному березі річки Інгулець, розташованих поблизу безпосередньої ключової магістралі, що підтримує російські сили далі на північ", — йдеться у звіті.

В ISW повідомили, що російські війська зруйнували мости через річку Інгулець у районі Давидового Броду, які ЗСУ використовували під час однієї з цих контратак, та інші мости через річку, щоб утримати оборону від очікуваних українських контрнаступів.

"Українські сили, ймовірно, все ще знаходяться досить близько до шосе, щоб завадити його використанню як основний маршрут постачання, що може підірвати здатність росіян протистояти українським контрнаступам із півночі", — зазначили в Iнституті.