В ріці Гнилий Єланець на Миколаївщині браконьєр наловив півтори сотні раків на півмільйона гривень

1 червня на річці ріці Гнилий Єланець поблизу Єланецького водосховища затримано браконьєра. У період заборони він ловив раків ручним способом. У такий спосіб вдалося добути 142 рака загальною вагою 5 кілограмів. Більшість особин не досягала 10 сантиметрів.

Збитки, нанесені рибному господарству України, становлять 473144 тисяч грн. Раки зазнали значних пошкоджень, випустити в природне середовище не вдалося.

На браконьєра складено протокол про адміністративне правопорушення за ознакою ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи буде передано до суду. Викрито грубе порушення правил рибальства завдяки злагодженим діям працівників Вознесенського районного управління поліції та Миколаївського рибоохоронного патруля.

Там нагадали, що заборона на будь-який вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Миколаївської області триватиме до 30 червня.

За одного рака його ловцю доведеться відшкодувати збитки у розмірі 3332 гривень та сплатити штраф – до 680 гривень.
Після закінчення заборони за добу можна впіймати не більше 30 раків на водоймах загального користування та 50 раків на водоймах, де впроваджене платне рибальство.