На Миколаївщині ракети знову вдарили по залізничному мосту, – ОК «Південь» ЗСУ

Коментарi:

У південних областях України опівдні 2 червня залишаэться стабільно напружене становище.

ОК «Південь» ЗСУ повідомляє, що ворог утримує оборонні рубежі і на противагу контрнаступним діям посилює обстріл наших позицій.

Ворог намагається утримувати оборонні рубежі та в противагу контрнаступальним діям посилює обстріли наших позицій.

По Миколаївщині нанесено масований ракетний удар із застосуванням стратегічної авіації. Чотирма крилатими ракетами противник вдарив по раніше зруйнованому залізничному мосту в районі села Трихати.

Також атаковано чорноморське узбережжя Миколаївщини і тилові райони наших позицій. Вочевидь, ворог намагається посилити психологічний тиск на мирне населення та підрозділи сил оборони, щоб знизити динаміку контрнаступальних дій.

Опівночі знов «Ураганом» атаковано Очаків, а обласний центр Миколаївщини вкотре піддано артилерійському обстрілу 203 мм снарядами та реактивними системами залпового вогню. Уражені промислові підприємства, автодорожні розв’язки, об’єкти міської та приміської інфраструктури.

Підрозділами ракетно-артилерійського озброєння сил оборони за ніч знищено чотири 152-мм причіпні гаубиці «Мста-Б».

В Чорному морі наразі перебуває два кораблі – носії крилатих ракет – та три великих десантних кораблі прямують до пункту базування в Севастополі. Решта рашистського чорноморського флоту зосереджена в базах окупованого Криму.

На Одещині залишається загроза викидання на берег морських мін. Тривають контрдиверсійні заходи в різних районах .

Прокурорами скеровано до суду обвинувальні акти стосовно шести проросійськи налаштованих мешканців Одеси та області. Незважаючи на систематичні обстріли, у російських соціальних мережах поширювали матеріали, що виправдовують окупацію України та заперечують збройну агресію рф, принижують національну честь і гідність українського народу та вихваляють і звеличують загарбників.

Перспективи таких діячів – до п’яти років позбавлення волі.