На Південнобузькому напрямку ворог руйнує транспортну інфраструктуру, в Донецьку область звозить трупи

Оперативна інформація станом на 18.00 2 травня від Генштабу ЗСУ.

Триває 99 доба героїчного протистояння українського народу.

На Волинському та Поліському напрямках зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі.

На Сіверському напрямку ворог активних дій не проводив. Відзначається переміщення артилерійських та мотострілецьких підрозділів, що перебували в районах відновлення.

На Слобожанському напрямку ворог застосовує ствольну та реактивну артилерію по позиціях Сил оборони.

На Харківському напрямку продовжує обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Циркуни, Стара Гнилиця, Перемога і Старий Салтів. Завдавав авіаційних ударів поблизу Нового.

На Слов’янському напрямку обстріляв цивільну інфраструктуру біля населених пунктів Довгеньке, Вірнопілля, Грушуваха, Велика Комишуваха та Гусарівка.

На Донецькому напрямку окупанти продовжують застосування мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню по всій лінії зіткнення.

На Лиманському напрямку противник обстріляв цивільну інфраструктуру в районах Соснового, Святогірська, Старого Каравану і Райгородка. Вів штурмові дії в районах населених пунктів Студенок, Соснове і Ярова, бойові дії тривають.

Ворог продовжує обстріли позицій Сил оборони та цивільної інфраструктури Сєвєродонецька і Лисичанська. Поблизу Борівського противник вів штурмові дії, успіху не мав.

На Бахмутському напрямку ворог штурмувавав Комишуваху, Миколаївку, Врубівку, Берестове та Білогорівку, бойові дії тривають.

Завдав авіаударів по цивільній інфраструктурі Мар’їнки.

На Південнобузькому напрямку для утримання рубежів оборони, окупанти руйнують об’єкти транспортної інфраструктури на вірогідних напрямках просування Сил оборони.

На Криворізькому напрямку ворог змушений перейти до оборони непідготовлених рубежів. Активізував роботу засобів радіоелектронної боротьби.

Здійснив вогневе ураження цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Широке, Лепетиха, Шевченкове, Осокорівка, Партизанське та інших.

Корабельні угрупування противника зосереджуються на підтриманні сприятливого оперативного режиму та блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря.

Ворог продовжує зазнавати втрат у живій силі та техніці. У лікувальні заклади тільки на окупованих територіях Донецької області 27-28 травня привезли 115 поранених та 32 трупи.