Заступника голови обласної військової адміністрації спіймали на шахрайстві з гумдопомогою, – СБУ

Коментарi:

У Чернівецькій області негідники заробляли на горі людському та на автомобілях, котрі насправді передбачалися для безоплатної допомоги від імені держави.

За даними СБУ, чиновник сприяв використанню з комерційною метою автомобілів швидкої медичної допомоги, які були передані в Україну з Італії як гуманітарну підтримку. "Саме цей профільний заступник голови ОВА був відповідальним за розподіл "швидких" та визначив одну з обласних медустанов, як одержувача частини цієї гумдопомоги.

Угоду вдалося провести через гендиректора медустанови. Керівник лікарні, у свою чергу, переоформив п'ять отриманих "швидких" на підконтрольну громадську благодійну організацію, засновником та власником якої він сам і є для надання платних транспортних послуг хворим", – йдеться у повідомленні. Шахраї заробляли гроші на автомобілях, які передбачалися для безоплатної допомоги від імені держави.

У рамках кримінального провадження за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України продовжується досудове розслідування, повідомили у прес-службі СБУ.