Ворог обстрілює наші війська біля Снігурівки із мінометів та ствольної артилерії, – Генштаб СЗУ

Оперативна інформація станом на 18.00 1 червня.

Триває 98 доба героїчного протистояння українського народу.

На Волинському та Поліському напрямках зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі.

На Сіверському напрямку з території Курської області обстріляв з артилерії підрозділи Сил оборони в районах Білопілля та Стукалівка Сумської області.

На Харківському напрямку здійснює вогневе ураження позицій Сил оборони зі ствольної та реактивної артилерії в Руських Тишках, Золочівв та Дергачах.

На Слов’янському напрямку ворог обстріляв з артилерії наші підрозділи в районах Святогірська та Рідного. Вів наступ у напрямку Довгенького та Дібрівного, зазнав втрат та відійшов.

На Донецькому напрямку противник завдавав авіаційних ударів силами оперативно-тактичної авіації у районах Авдіївки, Нью-Йорка, Новоселівки, Щербаків та армійської авіації – неподалік населених пунктів Роти, Покровське та Новоселівка.

Ворог штурмує Сєвєродонецьк, встановив контроль над східною частиною міста.

На Бахмутському напрямку противник проводить штурм в населеному пункті Комишуваха, успіху не має.

На Південнобузькому напрямку ворог продовжує інженерне облаштвування позицій та рубежів. Вів повітряну розвідку в районах населених пунктів Іванівка, Лепетиха та Зеленодольськ.

Противник збільшив інтенсивність вогневого ураження наших військ із мінометів та ствольної артилерії біля Снігурівки, Високопілля і Золотої Балки. Продовжує обстріли об’єктів цивільної інфраструктури та житлових кварталів, обстріляв місто Миколаїв.

На Бессарабському напрямку суттєвих змін в діяльності підрозділів противника не відмічається.

На тимчасово зайнятих територіях ворог організовує відновлення пошкодженої військової техніки. Зокрема, в цеху Бериславського машинобудівного заводу.

Практично на всій тимчасово захопленій території окупанти заблокували доступ місцевого населення до українських операторів мобільного зв’язку та інтернету.