США надають Україні артилерійські системи HIMARS

Коментарi:

Президент США Джо Байден заявив про надання Україні нового пакету допомоги безпеки, який включає високомобільні ракетні артилерійські системи (HIMARS).

Соответствующее заявление розміщено на сайті Белого дома, пишет Европейская правда.

"Сьогодні я об'єдную новий значний пакет у сфері безпеки для надання своєчасної та критичної допомоги українським військовим. Завдяки додатковому фінансуванню України, прийнятому при підтримці двох партій у Конгресі США, Штати Сполучених Штатів зможуть продовжувати надавати Україні більше зброї, які вони так ефективно використовують для протидії російським атакам», – говориться в заяві.

"Це новий пакет вбудовує їх новими можливостями і передовим зброєю, включаючи HIMARS з боеприпасами, щоб оградити свою територію від набуття Росії. Ми будемо керувати світом в наданій історичній допомозі для підтримки боротьби України за свободу", – заявив Байден.

Раніше СМІ повідомляли, що системи HIMARS надають Україні з політичними умовами, що вони не будуть для ударів по целям на території Росії.

HIMARS несет шість ракет для залпового огня або одну ракету MGM-140 ATACMS на п'ятитонному вантажівці.

Також в пакеті допомоги вартістю 700 мільйонів доларів є радіолокаційні системи, більше ракет Javelin, протитанкове озброєння, вертолети, тактичні транспортні засоби та різні види боеприпасів.