Росіяни розмістили на Зміїному ракетні комплекси та системи залпового вогню: є загроза для Одеської області

Коментарi:

Росіяни встановили на острові Зміїний свої зенітно-ракетні комплекси та реактивні системи залпового вогню, у Чорному морі утримують два фрегати з ракетами "Калібр" – це свідчить про намір окупантів захистити свої кораблі та загрозу ударів по Одеській області.

Про це повідомляє оперативне командування "Південь"

"Розташування ворогом на Зміїному зенітних ракетно-гарматних комплексів, реактивних систем залпового вогню, у тому числі модернізованих, та радіоелектронної боротьби свідчить про намір захистити від нашої поразки російські кораблі та про загрозу застосування озброєння по узбережжю", – уточнили в командуванні.

У ОК "Південь" зазначили, що поки що ознак підготовки десантної операції немає. Водночас, вони не виключають, що окупанти можуть спробувати висаджувати ДРГ на берег або в гирлі Дунаю, або демонстративно обстрілювати прибережні райони.

Корабельне угруповання ворожих сил продовжує блокаду судноплавства.

Штормом 31 травня знову зірвало з якоря 2 ворожі морські міни. Одну з них віднесло хвилями до пологого піщаного берега Одеської області. Обидві міни знешкодили спеціалісти підривної команди Військово-Морських Сил.