Дворнікова усунули від командування військами РФ в Україні, – NYT

Коментарi:

Генерала Олександра Дворнікова, який з 8 квітня керує військами Росії в Україні, могли вже усунути від командування.

Таке припущення зробило видання The New York Times із посиланням на американських високопосадовців.

"Останні два тижні його не бачили, що змусило деяких чиновників розмірковувати про те, як він відповідає за військові дії", — повідомляють журналісти. Нагадаємо, у Дворнікова був досвід убивства мирних громадян у Чечні 2000 року, у Сирії 2015 року.

Військовий експерт Сергій Згурець так охарактеризував його тактику: застосування обстрілів, бомбардувань, тортур та хімічних атак. Після призначення генералу вдалося налагодити більш упорядкований процес управління армією Росії.

Зокрема, авіація почала координувати свої дії із наземними військами, підрозділи почали обговорювати один з одним спільні цілі. Проте загалом "змінити характер російської армії" у нього не вийшло, вважає директор проекту "Критичні загрози" Фредерік В. Каган.

"Російська армія має деякі глибокі недоліки, які вони не змогли б виправити за останні кілька тижнів, навіть якби спробували", — прокоментував він. У результаті військові РФ повторюють у військовій кампанії на сході України свої ж колишні помилки, які змусили Росію відмовитися від захоплення всієї країни. Зокрема, російські пілоти не ризикують, як і у перші тижні війни. Вони вирушають через кордон завдати ударів, але потім швидко повертаються на свою територію. В результаті Росія так і не змогла встановити жодної переваги в повітрі. "

Повільний та поступальний" темп наступу вже виснажив війська, а загальна бойова міць збройних сил зменшилася приблизно на 20 відсотків, уточнюють журналісти.