До 1 червня на Херсонщині та Миколаївщині не дожили 70 окупантів, – зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 6.00 1 червня.

Розпочалася 98 доба героїчного протистояння українського народу.

Агресор завдав ракетного авіаційного удару із літаків Су-35 по Білопіллю Сумської області. Вогнем артилерії завдав ураження у районі Середина-Буда Сумська області.

На Харківському напрямку ворог обстрілював зі ствольної та реактивної артилерії населені пункти Олександрівка, Слатине і Циркуни. Завдав ударів вертольотами в районах Веселе та Тернова.

На Слов’янському напрямку внаслідок втрат, у районі Довгенького відвів окремі підрозділи на відновлення до Ізюма.

На Донецькому напрямку підрозділи агресора, за підтримки авіації, основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій. Провів ремонт залізничного мостового переходу в районі Куп’янська.

За підтримки вертольотів Ка-52, веде наступ у напрямку Лиман – Старий Караван, бойові дії тривають.

Агресор вів штурмові дії у північних, південних та східних районах Сєверодонецька, закріплюється у центрі міста.

На Бахмутському напрямку противник намагається витіснити підрозділи наших військ із займаних позицій у районах Білогорівки та Врубівки.

На Південнобузькому напрямку ворог основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих позицій та створенні додаткових рубежів оборони. У районах населених пунктів Миколаївка, Новопавлівське і Широке здійснив масовані обстріли із реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів.

Кораблі чф рф продовжують виконувати завдання з ізоляції району бойових дій та блокаду судноплавства.

Штормом зірвало з якоря дві ворожих морських міни. Одну віднесло хвилями до берега Одещини, де її знешкодили фахівці підривної команди ВМС, іншу наші воїни підірвали в морі.

У готовності до застосування ракетного озброєння в Чорному морі перебуває один носій крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Минулої доби на Донецькому та Луганському напрямках відбито 9 атак ворога, знищено 2 танки, 13 артилерійських систем, 8 броньованих машин та 6 автомобілів.

У Херсонській та Миколаївській областях, втрати російських окупантів, окрім військової техніки, склали близько сімдесяти осіб.