Справа двох державних злочинців, яких взято в полон на Миколаївщині, вже в суді

Коментарi:

Забезпечували протиповітряну оборону військ рф біля Каховської ГЕС і воювали проти ЗСУ – судитимуть двох громадян України


Офіс Генерального прокурора до суду скерував обвинувальні акти стосовно двох громадян України за вчинення державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє мешканців Криму у 2014 та 2020 роках уклали контракти на проходження військової служби у військовій частині №12676 зс рф

Разом з армією окупантів у лютому 2022 вони увійшли на територію України та брали участь у бойових діях на території Херсонської і Миколаївської областей.

З 25 по 28 лютого вони забезпечували протиповітряну оборону військ рф біля дамби Каховської гідроелектростанції поблизу Нова Кахової Херсонської області.

1 березня зрадники вступали в бій з підрозділами ЗСУ біля Баштанки. 2 березня у їх було взято у полон на території Миколаївської області.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СБУ за оперативного супроводу департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.