6 способів допомогти українській армії та теробороні в тилу

Коментарi:

Від початку повномасштабної війни, українці стають все більш згуртованими та проявляють справжній героїчний спротив російським окупантам. Як на території держави, так і за кордоном, люди займаються волонтерством, організовують різноманітні мирні мітинги та акції в підтримку Батьківщини, воюють на цифровому фронті та допомагають іншими не менш важливими способами.

В цьому матеріалі ми зібрали 6 дієвих та актуальних варіантів, як звичайній людині допомогти ЗСУ та ТрО в цей складний час.

1. Фінансова допомога військовим

Для підтримки української армії створені окремі офіційні рахунки в Національному банку України. Тож, вам не потрібно шукати де саме здійснити платіж – це можна зробити в цифровому державному додатку «Дія», а також через банкінг більшості популярних українських банків. Також, надіслати кошти можна через відділення банку чи термінал, вказавши реквізити.

2. Допомога волонтерським організаціям та фондам

Великі благодійні фонди та волонтерські об’єднання, такі як «Повернись живим» та «Група 35», в режимі нон-стоп займаються допомогою армії та теробороні. Вони створені для забезпечення військових найнеобхіднішим тактичним спорядженням, формою, потрібною амуніцією, медикаментами та іншим.

Допомогти військовим можна фінансово або передати необхідне на цю мить спорядження, яке нагально потрібне для збереження життя наших захисників.

3. Гуманітарна допомога на місцях

Штаби гуманітарної допомоги є по всій країні, в кожному населеному пункті. Там займаються збором їжі, медикаментів, спорядження та інших речей, щоб закрити нагальні потреби військових. До допомоги можна долучитись фінансово чи необхідними речами, або ж зайнятись координуванням процесів чи сортуванням. Крім цього, зазвичай в таких штабах ви можете допомогти плести сітки, шити одяг, готувати їжу та виготовляти інші речі для військових.

4. Автомобільне волонтерство

Волонтери з автівками – завжди актуально та доречно. Так, маючи авто, ви можете власноруч доставляти необхідні речі військовим, перевозити переселенців, возити гуманітарку та виконувати інші важливі задачі. Стати автоволонтером можна або зареєструвавшись у додатку, або звернувшись напряму до волонтерів.

5. Кіберволонтерство

Онлайн-волонтери допомагають в блокуванні ворожих сайтів та в висвітлені правдивої інформації. Таким чином, кожен може стати частиною IT-армії та дистанційно допомагати в наближенні перемоги. Також, в інформаційній війні дуже цінуються навички копірайтерів, відеографів, дизайнерів та інших онлайн-спеціалістів.

6. Допомога за кордоном

Навіть якщо ви проживаєте за кордоном або виїхали вже під час війни, ви можете допомогти українцям. В багатьох країнах є штаби гуманітарної допомоги, яким ви можете передати кошти чи різні необхідні речі. Також, ви можете долучитись до допомоги біженцям, пошуку їм житла, роботи, оформленням документів тощо.

Кожен переживає цей тяжкий час по своєму і, якщо у вас є час та сили, допомагайте українцям та армії так, як ви можете. Нумо тримати волонтерський фронт разом, та впевнено крокувати до перемоги. Слава Україні!