Жителів Інгульського та Корабельного районів та передмість Миколаєва просять залишити свої будинки

Коментарi:

З 26 травня обстріл Миколаєва здійснюють підрозділи 291-ї артилерійської бригади російських окупантів. Для обстрілу використовуються 203 мм гармати 2С7 «Півонія». Застосовуються два типи снарядів з дальністю стрілянини 37 та 47,5 кілометра.

Снарядів другого типу у окупантів відносно менше, тому і менша ймовірність їх застосування.

Про це повідомляє військова комендатура оборони міста Миколаєва.

Саме снарядами першого типу (ОФ43) проводиться обстріл південно-східних районів Миколаєва – Інгульського та Корабельного, а також передмість.

Вага одного снаряда складає 110 кілограмів. Боєприпас завдає істотної поразки об'єктам, але не забезпечує точної стрілянини.

Його застосування окупаційними військами має на меті завдання максимальної шкоди цивільним об'єктам: житловим будинкам, підприємствам та інфраструктурі.

Завдання уразити конкретний військовий об'єкт у своїй не ставиться.

Вогонь таких знарядь ведеться з Херсонської області, а саме з району населених пунктів Киселівка, Надеждівка та Зорівка.

«Щоб уникнути жертв серед цивільного населення, комендатура міста Миколаєва рекомендує тимчасово, на кілька діб виїхати із зазначених районів міста – Корабельного, Інгульського, а також сіл Полігон, Миколаївське, району НАРП, Кульбакине.

Рекомендується як мінімум перебувати у центральних, західних та північних районах міста: Центральному, Заводському, Варварівці, Тернівці, Соляних.

Жителям, які за різних обставин не можуть залишити свої будинки, рекомендується перебувати у бомбосховищах, підземних укриттях або поруч із ними.

У разі початку обстрілу потрібно негайно прямувати в укриття, а у разі їх відсутності поруч – знаходитися біля північних та західних сторін міцних споруд, але не надто наближатися до них.

Не можна перебувати в панельних багатоквартирних будинках. Потрапляння 203 мм снарядом у такі будинки призводить до їх суттєвих руйнувань. Такі споруди не врятують», – йдеться у повідомленні.

Крім того, противник може використовувати касетні реактивні снаряди. ВСУ вже здійснюють пошук та знищення таких знарядь, кілька з них уже перетворено на металобрухт. Але для їх повного знищення потрібен певний час.