Затримано провідного конструктора держпідприємства "Антонов", який виявився затятим шанувальником "руzzкого світу"

Коментарi:

Затриманий вимолював у Путіна громадянство Росії і готувався "злити" ворогові конструкторську документацію для літакобудування

Київська обласна прокуратура повідомила, що СБУ затримала провідного інженера-конструктора ДП "Антонов" за статтею про виправдання збройної агресії РФ.

Затриманий у соцмережах розповсюджував гасла кремлівських пропагандонів та розповсюджував карти, де територія України нібито розділена між сусідніми державами. І всім цим зловмисник начебто займався у березні-квітні 2022 року, коли проживав в Ірпені, частково окупованому рашистами.

Повідомляється, що у підозрюваного вилучили комп'ютери та телефони, які він використав для агітації "у російському світі". Справа була відкрита за ч. 2 ст. 436-2 КК України.

Цікаво, що "Укроборонпром" у цій ситуації видав більш розгорнутий реліз. У Концерні не стали деталізувати статтю звинувачення і на якому підприємстві працював затриманий.

Але там розповіли, що підозрюваний узагалі просив у Путіна надати йому громадянство РФ. Затриманий також намагався агітувати "російською мірою" і своїх колег. А головне – що у нього знайшли "конструкторську документацію з літакобудування", яку він, схоже, збирався "злити" ворогові.