У Миколаєві ворог знищив будинок, де перебувало двоє діток

Інформація щодо ворожих обстрілів у Миколаївській області за минулу добу,

Миколаїв
Зранку, 30 травня, ворог обстріляв передмістя та околиці Миколаєва. Окупанти нанесли ураження далекобійною ствольною артилерією житлових кварталів та промислових об’єктів міста. Одна особа зазнала поранень.

Постраждали приватний млин з виробництва борошна та виробничі приміщення м’ясопереробного підприємства. В передмісті снаряди падали на територію приватних подвірь, як і на околицях. На одній з вулиць міста снаряд потрапив у водогін, ведуться відновлювальні роботи.

Удень, 30 травня, ворог поцілив в один з приватних будинків Миколаєва, в якому на цей момент знаходилося двоє малолітніх дітей та їхні бабуся з дідусем. Наразі чоловік похилого віку з мінно-вибуховою травмою перебуває у лікарні. Будинок зруйновано. Ще 10 домівок пошкоджено. Вцілілі діти перебувають у важкому психологічному стані.

Зранку, 31 травня, місто Миколаїв знову було під обстрілами. Інформація щодо пошкоджень та потерпілих уточнюється.

Баштанський район
Вдень, 30 травня, були обстріли в Інгульській та Широківській громадах. Зруйновано 7 житлових будинків, фермерське господарство, їдальня і пошкоджено 15 житлових будинків. За попередньою інформацією потерпілих немає.

Вранці, 31 травня, тривають обстріли в Березнегуватській громаді. За попередньою інформацією потерпілих і пошкоджень немає.

Миколаївський район

Увечері, 30 травня, внаслідок обстрілу Очаків о 23.05 була пошкоджена газова шафа, вікна у житлових будинках. Деякі райони міста відключені від газо та електропостачання. Постраждалих немає.

Також були обстріли селища Луч Шевченківської громади, де за попередньою інформацією є постраждалі. Усі села громади протягом дня обстрілювались декілька разів.

Вранці, 31 травня, ворог обстріляв Галицинівську громаду. Інформація щодо наслідків уточнюється.

У Первомайському та Вознесенському районі день та ніч пройшли відносно спокійно.

За інформацією районних військових адміністрацій.