Окупанти перекинули в район Снігурівки посилену мотострілецьку роту з танками

Коментарi:

На Херсонському напрямку противник вживає термінових заходів щодо усунення контрнаступних дій підрозділів Сил оборони України, перекидаючи на небезпечні ділянки додаткові сили та засоби.

У район Снігурівки перекинули посилену мотострілецьку роту з танками (до 6 одиниць). У районі Давидова Брода також зосереджується танкова рота, посилена артилерійськими підрозділами (до двох гаубичних самохідно-артилерійських батарей).

Між Красносільським та Брускінським фіксується висування у північному напрямку свіжої мотострілецької батальйонно-тактичної групи, посиленої танковою ротою та реактивним артилерійським дивізіоном на БМ-21 "Град" (ймовірно зі складу 7-ї військової бази 49-ї окремої армії Південного військового).

Загалом на ділянці контрнаступальних дій ЗСУ в Херсонській області противник зосередив до 10 батарей ствольної та реактивної артилерії (враховуючи принаймні одну самохідно-артилерійську батарею 203-міліметрових самохідних знарядь типу 2С7 "Піон" і не менше 6 гау міліметрових самохідних артилерійських установок типу 2С19 "Мста-С"), намагаючись таким чином перешкодити подальшому просуванню передових підрозділів ЗСУ шляхом нанесення масованих вогневих нальотів за їхніми бойовими порядками, а також сприяти "відновленню раніше втрачених позицій".

Тому, ймовірно, найближчим часом противник спробує масованими контратаками за щонайменше масованої артилерійської підтримки відновити свої позиції щодо Інгульця в районі Андріївки, Лозової та Білогірки.

Крім того, командування військ противника гарячково намагається формувати у цій операційній зоні додаткові резерви для подальшого використання на Херсонському плацдармі. Так, у районі Раденська противник активно формує танкову батальйонно-тактичну групу (ви будете сміятися, але на тих же Т-62), а у напрямі Нової Каховки інтенсивно перекидає бронетехніку для подальшого поповнення втрат озброєння та військової техніки своїх передових підрозділів.

Досить показово, що це переважно БМП-1 різних модифікацій (протягом останньої доби – до 25 одиниць пройшло у тому напрямку).