Газового ембарго не буде у наступному пакеті санкцій Євросоюзу

Коментарi:

Європейський Союз не обговорюватиме ембарго на російський газ у рамках переговорів про наступний пакет санкцій проти РФ.

Про це заявив у вівторок канцлер Австрії Карл Нехаммер, прибувши другого дня саміту лідерів Євросоюзу в Брюсселі.

"Вчора було ясно, і сьогодні я знову скажу: газове ембарго не буде темою. Олаф Шольц також чітко заявив про це... Газ – це зовсім інше, ніж нафта, коли йдеться про безпеку постачання. Російську нафту набагато простіше компенсувати... Газ – це зовсім інше, тому газове ембарго не буде питанням у наступному пакеті санкцій", – сказав він.

Зазначимо, деякі країни і без ембарго перестають купувати російський газ. Росія вже припинила постачання газу до Болгарії, Польщі та Фінляндії через відмову платити за нього в рублях. Також в останній день весни відключили від газопостачання Данію та Нідерланди, де відмовилися платити за газ у валюті РФ.

Нагадаємо, що вчора пізно ввечері країни Євросоюзу погодили шостий пакет санкцій проти РФ. Він включають часткове ембарго на купівлю російської нафти, відключення російського "Сбербанку" від міжнародної платіжної системи SWIFT і заборону ще трьох російських державних мовників.