Давидів Брід, Миколаївка, Снігурівка – австрійський експерт про бойові дії на адмінкордоні Херсонщини та Миколаївщини

30 травня Генштаб доповів про успішне звільнення Миколаївки на Херсонщині.

ЗСУ розширюють успіхи на Херсонщині

Про це у свіжому звіті за 29-30 травня повідомляє австрійський військовий аналітик Том Купер. Ідеальна диверсійна операція – контратака ЗСУ на Херсонщині

Як пише Купер, завдяки натовській підтримці, Генштаб ЗСУ чудово знає, що завдає удару по найбільшій концентрації військ РФ на півдні України.

Простіших напрямків, де можна вдарити, мало. Події у тому районі все ще розвиваються з раннім успіхом ЗСУ. Аналітик назвав цей рух ідеальною диверсійною операцією. Причина в тому, що на БТГ російських військ припадає забагато території.

Зазвичай одна середня БТГ повинна захищати лінію фронту 7-8 км, а й у ворога одна БТГ захищає 20-25 км фронту. Однак, незважаючи на це, вс рф має досить живої сили і дві лінії оборони навколо Херсона, а третя зараз активно споруджується.

Бійці 60-ї та 63-ї бригад ЗСУ добре себе показали за останні два дні. Спочатку вони зайняли Давидів Брід, завдали помилкового удару в південному напрямку, щоб повернути на схід. А потім ударили в тил лінії фронту Росії між Білою Криницею та Новогригорівкою. Завдяки цьому проникнення за лінію фронту вже так само глибоко, настільки і широко.

Проте всі Росії зупинили просування на рубежі між Сухим Ставком і Брускінським. Другий напрямок для ЗСУ знаходиться в районі Снігурівки.

Однак Купер висловлює подив, навіщо атакувати позиції Росії в лоб. тому не дивно, що все ще не вдалося вибити з населеного пункту.

При цьому аналітик зазначає, що, крім звільнення Давидова Брода, жодних візуальних підтверджень про події на тій території немає. Хоча їх виявилося достатньо, щоб усі панічно покинули Миколаївку.

Що буде далі на Херсонщині
Ймовірно, штаб 49-ї загальновійськової армії РФ перекине на цей напрямок всі наявні сили, а також запросить допомоги центру. Поки що у відповідь на дії ЗСУ, країна-агресор атакує артилерійськими та авіаційними ударами всі великі села на неокупованій території від Посад-Покровського до Нововоронцовки. "Поняття не маю, якої мети це має служити, але ніхто не говорив, що росіяни повинні воювати по-розумному або перестати розбазарювати свої ресурси ..." – резюмує Купер.